Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αντιβίωση:θεραπεία ή ασθένεια;

           Οι αντιβιώσεις έχουν παρενέργειες και βλάπτουν εκτός από το συκώτι και την βλεννογόνου του παχύ έντερου. Σχεδόν όλοι μας ξέρουμε τις ενοχλήσεις όπως τάση για εμετό ή διάρροια όταν πήραμε αντιβιοτικά και συχνά ακόμα για μέρες μετά από την λήψη τους. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι 50% του κόσμου σε θεραπεία με αντιβιοτικά παρουσιάζουν διάρροια και το ποσοστό των παιδιών είναι ακόμα μεγαλύτερα!      
           Η κύρια δουλειά των αντιβιοτικών είναι να καταστρέφουν παθογόνα βακτηρίδια. Δυστυχώς την ίδια στιγμή καταστρέφουν επίσης την προστατευτική βλεννογόνο του έντερου και τα φιλικά ωφέλιμα βακτηρίδια! Αυτό έχει αποτέλεσμα να αναπτύσσονται γρήγορα επιθετικά μικρόβια και έτσι δημιουργείται μία φλεγμονή στο έντερο που εκδηλώνεται με διάρροια, κράμπες και πόνο που μπορεί να γίνεται ακόμα και απειλητική για την ζωή ιδιαιτέρα σε μικρά παιδιά και αρρώστους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας!
           Μιλάμε για διάρροια που δημιουργείται από αντιβίωση όταν τις μέρες που λαμβάνεται η αντιβίωση ή ακόμα έως 20 μέρες μετά από την χρήση τους έχουμε κολικούς, πόνους, κράμπες  και παραπάνω από τρείς εκκενώσεις του έντερου με πολύ μαλακά έως νερουλά κόπρανα και αυξημένη ποσότητα. Αυτή η ευκοιλιότητα γίνετε επικίνδυνη για την υγεία μας όταν μειώνεται η ποσότητα των ούρων, όταν τα ούρα αλλάζουν χρώμα και γίνονται πολύ σκούρα, όταν κάνουμε ψηλό πυρετό, όταν έχουμε ζαλάδες και χάνουμε την δύναμη μας και όταν κρατάει η διάρροια περισσότερο από δύο εβδομάδες. 
                                       
Κι αν μας είναι απαραίτητα, λόγω αναπνευστικού προβλήματός που χρονίζει, και ο γιατρός μας (απόλυτα έγκυρος, γνώστης) είναι κατηγορηματικός στη λήψη συγκεκριμένης αντιβίωσης με τον πρώτο βήχα; Τί κάνω..το παίρνω και..κλαίω;
Σίγουρα δεν είναι απλό το θέμα.
Εμείς αναφορά κάνουμε..Την τελευταία λέξη πάντα έχει ο οικογενειακός μας γιατρός..
Εμείς οφείλουμε να έχουμε σωστή ζωή και προσεγμένη διατροφή.Μέσα στο ιστολόγιο θα βρείτε πολλούς φυσικούς τρόπους, δώρα της φύσης προς τον άνθρωπο.
     Η καλύτερη θεραπεία και πρόληψη για την διάρροια που σχετίζεται με τα  αντιβιοτικά είναι να λαμβάνουμε εκλεκτά προβιοτικά  βακτηριακά στελέχη (lactobacillus, bifidobacterium) μαζί με την αντιβίωση που δρουν κατά των επιθετικών μικροβίων, όποτε παίρνουμε αντιβίωση! 
Γι'αυτό, ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με τρόπο ήπιο και φυσικό, και πρός Θεού..όχι αντιβιοτικά με το πρώτο φτέρνισμα..Ο χυμός αλόης βέρα και τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν πολύ και να απαλλάξουν τη ζωή μας από τις βλαβερές αντιβιώσεις!
Στην υγεία σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου