Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

10 Συμβουλές για μία καλύτερη ζωή


1. Τρώτε συνειδητά!! Και μόνο όταν είστε σίγουροι ότι πραγματικά πεινάτε…! Μην αφήνετε το άγχος ή την συνήθεια της καθημερινότητας να σας παρασύρει… Κλείστε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή και απολαύστε το γεύμα σας…
2. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πρωινό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυσικά σάκχαρα, που θα σας δώσει ενέργεια και καλύτερη διάθεση για αρκετές ώρες.
3. Κάντε ένα διάλειμμα για κίνηση. Βγείτε μια βόλτα και απολαύστε 15-20 λεπτά περπάτημα ή βρείτε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί και προσκαλέστε έναν φίλο!
4. Μειώστε τις μερίδες – Αυξήστε την συχνότητα των γευμάτων – Προσέξτε την σύσταση… Κατά μέσο όρο τα σημερινά σπιτικά φαγητά έχουν 63% περισσότερες θερμίδες απ’ ότι είχαν 10 χρόνια πριν…
5. Φροντίστε να ενυδατώνεται σωστά καθημερινά τον οργανισμό σας… Έχει ανάγκη από αρκετό νερό για να λειτουργεί κανονικά..
6. Προσοχή στο χρώμα….! Τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα έντονου χρώματος: κεράσια, μούρα, ρόδια, σταφύλια, καρότο, σπανάκι σαλάτα, ντομάτες, πιπεριές…; Όσο πιο βαθύ το χρώμα τους… τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν…
7. Αντί των λιπαρών άσπρων και κίτρινων τυριών που καταναλώνατε έως τώρα, προτιμήστε κάποια με χαμηλή περιεκτικότητα λίπους αλλά εξίσου γευστικά, π.χ. τυρί Cottage, κατίκι Δομοκού, άσπρο τυρί χαμηλών λιπαρών, ανθότυρο, μυζήθρα κλπ
8. Τα μυρωδικά στο φαγητό, όπως η δάφνη, το γαρίφαλο και η κανέλα, πέρα από τις γευστικές, έχουν και άλλες επιδράσεις… Τα αιθέρια έλαιά τους, που απελευθερώνονται κατά το μαγείρεμα, έχουν αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες !!!
9. Ο ΕΠΑΡΚΗΣ ΥΠΝΟΣ είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα… Μερικοί διαβιβαστές υπεύθυνοι για τον ύπνο ασκούν μία διεγερτική δράση ακόμη και στους διαβιβαστές του ανοσοποιητικού!
10. Για όλους όσους ξεφύγατε από το πρόγραμμα σας τις προηγούμενες ημέρες… μην τιμωρείτε τον εαυτό σας φτάνοντας σε υπερβολές και εξαντλητικές δίαιτες… Απλά ακολουθήστε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και καταναλώστε αρκετά υγρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου